برداشت خال
خالها، که خالهای گوشتی نیز نامیده میشوند، به دلایل مختلف برداشته میشوند. دو روش جراحی برای برداشت خالها وجود دارد که عبارتند از:
- برداشت با بخیه یا بدون بخیه
- برداشت با سوزاندن (که در آن از ابزاری برای سوزاندن خال استفاده میشود)
هر چند برداشت با لیزر نیز برای خال انجام میشود اما معمولا برای خالهای عمیق از لیزر استفاده نمیشود زیرا نور لیزر به عمق مورد نظر نفوذ نمیکند.
معمولا پزشک یا متخصص پوست با توجه به اندازهی خال، نوع خال، و نتیجهی مورد نظر بیمار، روش مناسب برای برداشت خال را انتخاب میکنند.
خال چیست؟
خالها گوشتهای زیادی روی پوست وجود دارند که معمولا به رنگ قهوهای یا مشکی هستند. خالها ممکن است روی پوست هر قسمتی از بدن و به صورت تکی یا گروهی ایجاد شوند.
اکثر خالها در کودکی و در بیست سال اول زندگی ظاهر میشوند. برخی از خالها تا سنین بالا ایجاد نمیشوند. وجود ۱۰ تا ۴۰ خال در بدن یک فرد بزرگسال کاملا طبیعی است.
با گذر زمان، خالها نیز به تدریج تغییر میکنند. ممکن است خالها با گذر زمان بزرگ شده یا تغییر رنگ دهند. همچنین ممکن است موهایی درون خال رشد کنند. برخی از خالها ممکن است تغییر نکنند اما برخی از خالها به مرور زمان کم کم ناپدید میشوند.
برخی از افراد تصور میکنند که هر نقطه سیاه یا هر نوع بی نظمی روی پوست، خال است اما پزشکان تعریف متفاوتی برای خال دارند. روش درمان ضایعههای پوستی زیر مانند روشهای مورد استفاده برای درمان خال نیست:
- ماه گرفتگی
- تومور خوش خیم عروق خونی (همانژیوم)
- کراتوز (نقاط خوش خیم یا پیش سرطانی، که بعد از سن ۳۰ سالگی ایجاد میشوند)
علل برداشت خال
برداشت خال سه دلیل مهم دارد که عبارتند از:
- شک به تشخیص صحیح و نگرانی از اینکه آیا خال مورد نظر یک سرطان پوست ملانوما باشد
- وجود خال برای بیمار آزار دهنده شده باشد، مثلا در لباس و غیره گیر کند
- به دلایل زیبایی
علت ایجاد خال
- برخی از خالها از هنگام تولد روی بدن بیمار وجود دارند. برخی دیگر با گذر زمان ایجاد میشوند.
- قرار گیری در معرض نور خورشید نیز در ایجاد خال، و حتی در ایجاد خالهای غیر معمول و دیسپلازیک موثر است.
- نقش ژنتیک را نیز نباید نادیده گرفت. بسیاری از خانوادهها خالهای غیر معمول و دیسپلازیک دارند و خطر تبدیل شدن این خالها به ملانوما یا سرطان پوست بیشتر از دیگر انواع خال است.
مرکز زیبایی و درمانی نگین جردن
تلگرام: Tg:Neginjordann